Wethouder De Mos ontvangt Haagse judo-das van topjudoka Roy Meyer - The Hague Grand Prix

08/11/2018

Wethouder Richard de Mos (Sport) kreeg vlak voor de aanvang van de raadsvergadering afgelopen donderdag een speciale judo-das van topjudoka Roy Meyer. In het atrium van het stadhuis van Den Haag ontving de wethouder de van judobanden gemaakte das in de Haagse kleuren. Dat gebeurde tijdens een demonstratie van Haagse judotalenten.

De wethouder, die normaal geen das draagt, wil daarmee aandacht vragen voor de judosport in het algemeen en The Hague Grand Prix Judo in het bijzonder. Het topsportevenement is van 16 t/m 18 november in de Sportcampus Zuiderpark. De Mos: “Judo is een sport waar respect en discipline hoog in het vaandel staan. De topsporters van vandaag en talenten van morgen zijn een inspiratie voor iedereen. The Hague Grand Prix Judo is een mooie kans om de sport te ontdekken!”

De judosport is zowel sportief als maatschappelijk van groot belang, ook voor de stad Den Haag. Topjudoka Roy Meyer, ambassadeur van The Hague Grand Prix, heeft ook zelf veel gehad aan de judosport. Voor de overhandiging van de judo-das werd een demonstratie van tien Haagse jeugdtalenten georganiseerd door judotrainer Vincent Krijgsman in het atrium van het stadhuis. Meyer was er ook bij en reageerde enthousiast: “Ik vind het geweldig om een bijdrage te leveren om de sport te promoten. Judo heeft mij persoonlijk veel gebracht en ik wil dit ook overbrengen op de jeugd. Al is maar één procent van de jongeren geïnspireerd, dan ben ik al een zeer gelukkig mens.” Het zwaargewicht komt op zondag 18 november in actie.

Over The Hague Grand Prix
The Hague Grand Prix vindt plaats van vrijdag 16 tot en met zondag 18 november en maakt deel uit van de IJF World Tour. Het behoort tot de vijftien belangrijkste evenementen in de internationale topjudo. Judo Bond Nederland en de gemeente Den Haag hebben de Grand Prix voor vier jaar naar Nederland weten te halen. In de Sportcampus Zuiderpark gaan 450 judoka’s uit meer dan 65 landen op jacht naar eremetaal en belangrijke punten voor de Olympische Spelen 2020.

Kaartverkoop
Kom met het gezin naar The Hague Grand Prix, ervaar topjudo op het allerhoogste niveau en doe mee met verschillende activiteiten! Bezoekwww.thehaguegrandprix.nl voor alle informatie.

Foto: Sebastiaan Nederhoed

To search, begin typing