TWEE KEER ZILVER VOOR NEDERLAND NA MOOIE JUDODAG - The Hague Grand Prix

18/11/2018

Op dag twee was er veel oranje te zien. Het enthousiasme van de fans spatte er van af in een drukbezochte Sportcampus Zuiderpark in Den Haag. Dit kwam de sfeer en het gejuich zeker ten goede, en dat gaf onze oranjehelden kracht in hun jacht op het eremetaal.

Voor de bezoekers was er veel te zien en te doen. Naast het aanschouwen van topjudoka was er een bijeenkomst van TeamNL, judoclinics van Mark Huizinga en Elisabeth Willeboordse en een signeersessie van de bijna herstelde Kim Polling.

Een aantal Nederlandse judoka’s was in goede doen. Sanne van Dijke was voor iedere tegenstandster te sterk en kwam tot aan de finale. Helaas kwam Sanne niet meer in actie tijdens de finale doordat ze te veel last ondervond van haar elleboog.

Het echte hoogtepunt kwam aan het einde van de dag met maar liefst twee Nederlanders die om de medailles streden in de klasse -81 kg waaronder een finaleplek van Frank de Wit. Tijdens de zenuwslopende halve finale tegen de Duitser Dominique Ressel werd het publiek getrakteerd op een zwaar bevochte ippon. Zoals we Frank de Wit kennen was de ontlading groot. In de finale trof hij de Bulgaar Ivaylo Ivanov. Frank de Wit kwam op voorsprong maar wist uiteindelijk niet te winnen. Jim Heijman streed ook om een medaille, maar miste net een medaille.

We kijken terug op een zeer geslaagde dag met twee keer Nederlands zilver en mooi judo. Als deze tred zich voortzet zit er misschien wel goud in voor de Nederlandse judoka’s morgen.

To search, begin typing