Den Haag ontwaakt in judosferen - The Hague Grand Prix

13/11/2017

Hagenaars keken vanochtend vroeg raar op toen ze zagen dat Haagse Harry een gigantisch judopak aan had, compleet met groen-gele band. Ook andere standbeelden in de stad hebben vannacht een judopak aan gekregen. Het blijkt een ludieke actie te zijn om aandacht te vragen voor The Hague Grand Prix judo, het evenement dat komend weekend plaatsvindt in de Sportcampus.

De Hagenaars zagen in de vroege ochtend dat ook Jantje bij de Hofvijver en de Fairytale Sculptures in Scheveningen een judopak aanhadden. Dit bleek tevens het geval bij Wim Kan en Conny Vonk bij het Kurhaus, Louis Couperus bij de Surinamestraat, de Flaneur op het Lange Voorhout, Ot en Sien in het Zuiderpark en De Waarnemer op de Kalvermarkt.

De Haagse oud-judoka’s Anicka van Emden en Carola Uilenhoed, ambassadeurs van The Hague Grand Prix, trokken Haagse Harry het judopak aan. Dat was nog best een uitdaging.

“We moesten flink klimmen en sjouwen om het pak om te doen, maar het lukte nog voor zonsopgang. Ziet er gaaf uit toch?”, aldus Van Emden, die brons won op de Olympische Spelen in Rio (2016). Het pak voor de creatie van Marnix Rueb is speciaal op maat gemaakt, 4x XXL.

Aan elk judopak dat een beeld aanheeft, hangt bovendien een ticket. Degenen die als eerste de unieke code op dit ticket verzilveren krijgen 4 vrijkaarten voor The Hague Grand Prix. Van Emden: “Het is heel bijzonder dat Den Haag zo’n groot mondiaal toernooi organiseert. Daar ben ik trots op en ik hoop dat dit gevoel deze week bij alle Hagenaars gaat leven.”

The Hague Grand Prix is een groot mondiaal judotoernooi, dat 17, 18 en 19 november plaatsvindt in de Haagse Sportcampus Zuiderpark. Wil jij niks missen van dit internationale judospektakel?  Koop dan je kaarten hier!

To search, begin typing