Grote kampioenen komen naar Den Haag - The Hague Grand Prix

25/10/2018

Belangstelling judoka’s neemt ongekende vormen aan!

De belangstelling onder buitenlandse judoka’s voor de tweede editie van The Hague Grand Prix neemt, enkele weken voor het toernooi, ongekende vormen aan. Over ruim drie weken verschijnen meer dan 450 judoka’s op de mat in de jacht op de gouden medaille. Naast een grote Nederlandse ploeg met wereldtoppers en talenten bevestigen ook steeds meer internationale topjudoka’s hun deelname in Den Haag. Vanwege de grote belangstelling is door de organisatie besloten om uit te breiden naar drie wedstrijdmatten. De uitbreiding kon mede worden gerealiseerd door de hulp van de officiële mattenleverancier van The Hague Grand Prix, het Belgische bedrijf Agglorex en distributeur Nihon Sport.

Komen er veel medaillewinnaars?

Van de 14 judoka’s die zich eerder dit jaar in Israël kroonden tot Europees kampioen staan maar liefst vijf judoka’s op de deelnemerslijst van de Grand Prix. In de Russische ploeg zijn twee Europees kampioenen van dit jaar opgenomen, Islam Yashuev (-60 kg) en Natalia Kuziutina (-52 kg). Ook Armeniër Ferdinand Karapetian, die goud haalde in de klasse -73 kg, komt naar Den Haag. Het vijftal Europees kampioenen wordt gecompleteerd door Sagi Muki uit Israël (-81 kg) en Romane Dicko uit Frankrijk (+78 kg).

Zijn er ook medaillewinnaars van het afgelopen WK? Jazeker! Uit Spanje reist de kersverse wereldkampioen -90 kg, Nikoloz Sherazadishvili, af naar Den Haag. In het zwaargewicht bij de heren prijkt Ushangi Kokauri uit Azerbeidzjan op de deelnemerslijst, goed voor zilver op de WK. Verder verwelkomen we onder meer de Duitser Alexander Wieczerzak (-81 kg) en de Bosnische Larisa Ceric (+78 kg). Beide judoka’s waren in september goed voor brons op de WK.

Ook de Georgiër Varlam Liparteliani (-100 kg) wordt verwacht in Den Haag. Hij won zowel op de Olympische Spelen als de laatste twee edities van de WK een zilveren medaille.

Wil jij deze wereldtoppers én onze eigen #TeamNL judoka’s in actie zien? Koop dan nu jouw tickets via thehaguegrandprix.nl/tickets

To search, begin typing