Den Haag kent vijf nieuwe kampioenen op openingsdag - The Hague Grand Prix

16/11/2018

De openingsdag van The Hague Grand Prix kende vanzelfsprekend winnaars en verliezers. In de Sportcampus Zuiderpark vond de strijd om eremetaal door het grote aantal deelnemers niet op twee, maar op drie matten plaats. Hier werd gestreden om felbegeerde finaleplekken en belangrijke rankingpunten voor de Olympische Spelen in Tokio 2020. Maar liefst twaalf Nederlandse topjudoka’s deden vandaag mee. Tijdens de loting eerder deze week werd echter duidelijk dat onze landgenoten de finaleplekken niet cadeau zouden gaan krijgen.

Japan, gastland van de Olympische Spelen, is ook met een delegatie aanwezig in Den Haag. De Japanse Terumi Otsuji pakte goud in de klasse onder 57 kilogram. Margriet Bergstra, ook uitkomend in deze categorie, eindigde op de zevende plaats. In de kwartfinale was de als eerste geplaatste Miryam Roper uit Panama, uiteindelijk goed voor brons, op ippon te sterk. Bergstra kreeg nog een herkansing, maar kon zichzelf helaas niet revancheren en belandde naast het podium.

Een zeer opvallende judoka was vandaag de Georgiër Vazha Margvelashvili. Hij is bezig met een zegentoer. Een paar weken geleden ging hij er vandoor met het goud in Abu Dhabi en dat kunstje is hij niet verleerd, want ook in Den Haag pakt hij binnen veertig seconden opnieuw een gouden plak.

 

Kampioenen The Hague Grand Prix

-48 kilogram: Maryna Cherniak (UKR)

-52 kilogram: Charline van Snick (BEL)

-57 kilogram: Terumi Otsuji (JPN)

-60 kilogram: Amartuvshin Dashdavaa (MGL)

-66 kilogram: Vazha Margvelashvili (GEO)

 

Morgen belooft een geweldige dag te worden. Naast alle Nederlandse topjudoka’s die in actie komen, en een mogelijke revanche voor Frank de Wit, kan de jeugd deelnemen aan een judoclinic van niemand minder dan olympisch kampioen Mark Huizinga. Tot morgen!

To search, begin typing