Anicka van Emden gevloerd door Haagse wethouder sport - The Hague Grand Prix

08/11/2017

De Haagse wethouder Rabin Baldewsingh volgde woensdagochtend een intensieve masterclass judo bij Anicka van Emden. Baldewsingh leerde, ter voorbereiding op The Hague Grand Prix, een aantal pittige judoworpen en grepen van de bronzen medaillewinnares van de Spelen van Rio (2016). The Hague Grand Prix is een groot mondiaal judotoernooi, dat 17, 18 en 19 november plaatsvindt in de Haagse Sportcampus Zuiderpark.

Van Emden was na afloop onder de indruk van de wethouder. “Hij heeft behoorlijk wat kracht in zijn armen dus ik kwam zeker niet gemakkelijk uit de houdgreep”, zei Van Emden lachend. Baldewsingh genoot zichtbaar. “Wat een geweldige sport. Ik ben kapot, maar het was een grote eer om met een Olympisch medaillewinnares te mogen sparren.”

Baldewsingh kreeg de masterclass bij de succesvolle Haagse judoclub Lu Gia Jen. De twee grote Haagse judotalenten Evelien Berndsen (2e op de Europese ranglijst in de gewichtsklasse -70kg) en Simeon Catharina (wereldkampioen onder 18 in klasse -100kg) lieten ook een aantal worpen zien. Carola Uilenhoed, lokaal ambassadeur van The Hague Grand Prix en voormalig topjudoka, presenteerde de masterclass.

Catharina is geblesseerd maar Evelien Berndsen doet wel mee aan The Hague Grand Prix. Zij komt zaterdag 18 november in actie en maakt kans op een medaille. Ze wil zich dolgraag voor eigen publiek bewijzen. “Ik heb in Rijswijk leren judoën, dus voor mij is dit echt heel bijzonder. Ik hoop op heel veel toeschouwers.”

Wil jij niks missen van dit internationale judospektakel?  Koop dan je kaarten hier!

To search, begin typing